Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Τα πρωτάκια μας blogάρουν


Eπιτέλους, ZZZzzzeblogαρε!!!
Τα πρωτάκια μας και τα μάτια μας. Μας έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν την παρθενική μας έξοδο στο διαδίκτυο με τις δικές τους δραστηριότητες.
Χρυσόμυγες ... γιατί τέτοιο ύφος; Ξέρετε τι δραστήρια είναι τα πρωτάκια μας; Θα μας πούνε ένα παραμυθάκι.
Όταν στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών φτάσαμε στην 6η ενότητα, κάναμε ένα κείμενο, διασκευή ενός μύθου του Αισώπου με τίτλο "Η ομορφιά δεν είναι το παν"
Ο Σταύρος, ως νέος, εκκολαπτόμενος Αίσωπος, βρήκε 90 τίτλους, ναι παρακαλώ, αλήθεια λέμε, μύθων του Αισώπου και τους παρουσίασε στην τάξη. Δεν σας λέω τι έγινε. Σκοτώθηκαν οι α΄-χρυσόμυγες ποιους θα πρωτοδιαλέξουν. Τελικά κατέληξαν σε δέκα και που να σας τα λέω. Σέβη και Μαρία (δυο και μοναδικές τρυφερές και ευαίσθητες υπάρξεις τις έχουμε), Νίκος, Κώστας, Γιώργος, Σταύρος και Γιάννης, θα μας παραμυθιάσουν με ένα νέο μύθο, που δημιούργησαν, με βάση αυτούς τους τίτλους. Χμμμμμ.... βαρετόοο))). Κούνια που σας κούναγε. Και να ξέρατε τι κρυφτούλι θα παίξουμε με τις λέξεις και τι μυστικά κρύβονται πίσω απ` αυτές. Τι παραμύθια, τι παροιμίες, τι μελωδίες, τι ανέκδοτα.... Υπομονήηηη, τώρα κάνουν το ντεμπούτο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: