Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΒΟΣΚΟΣ


Ήταν κάποτε ένας ψεύτης βοσκός. Αυτός μισούσε πολύ τα ζώα, εκτός από τα δικά του, γιατί από αυτά επιβίωνε. Μια φορά, τα ζώα του δάσους αποφάσισαν να τρομάξουν το βοσκό δίνοντάς του ένα μάθημα, ώστε να σέβεται και να εκτιμά όλα τα ζώα του δάσους, όπως και το κοπάδι του. Έτσι, χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες. Η κάθε ομάδα είχε δύο ή τρία ζώα τα οποία θα του έπαιρναν κάθε βράδυ κι από ένα πρόβατο.
Το επόμενο κιόλας βράδυ έπιασαν δουλειά. Μόλις νύχτωσε για τα καλά, το λιοντάρι, η αλεπού κι η ελαφίνα, πήγαν κρυφά-κρυφά στο σταύλο του και άρπαξαν ένα πρόβατο.
Την επόμενη μέρα ο βοσκός δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα. Τη νύχτα, το μελωδικό αηδόνι και το γεράκι, τα δυο πουλιά της συμμορίας, άρπαξαν άλλο ένα πρόβατο.
Αυτή η ιστορία συνεχίστηκε για πολλές μέρες ακόμα με το λιοντάρι, το δελφίνι και τον τράγο και τελευταίες την αλεπού και τη μαϊμού.
Καθώς συνέβαιναν όλα αυτά ο βοσκός, μ` αγκούσες μ` αναστεναγμούς επέρνα νύκτα-μέρα, γιατί πήρε εντωμεταξύ χαμπάρι τι γινόταν.
Αποφάσισαν λοιπόν, ο βοσκός και το σκυλί του, να στήσουν ενέδρα για να δουν γιατί εξαφανίζονταν τα πρόβατα.
Ξαφνικά, είδαν μπροστά τους μια συμμαχία λύκων και σκυλιών που ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Ο βοσκός τρόμαξε τόσο που πάνω φύγει, κάτω φύγει, μεσ` στο σπίτι καταφύγι.
Τα ζώα, μετά από λίγες ώρες επισκέφτηκαν και πάλι τον πονηρό γερο-βοσκό για να του εξηγήσουν τη συμπεριφορά τους και να του πουν πως ό,τι έγινε έγινε και πως δεν έπρεπε να αγαπά μόνο τα δικά του ζώα αλλά και όλα τα υπόλοιπα ζώα του δάσους, ανεξάρτητα αν του πρόσφεραν ή όχι αγαθά. Όμως, τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: