Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ» ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΤ-1

Ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια, που έχει περάσει στη συνείδηση των νεοελλήνων ως μία ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο, ζωντανεύει από απόψε και κάθε Πέμπτη βράδυ στην ΕΤ1 μέσω της τηλεοπτικής παραγωγής με τίτλο "Καρυωτάκης".
Πρόκειται για μία δραματική σειρά εποχής με θέμα τη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη (τον οποίο θα υποδυθεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος) και τη σχέση του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη (το ρόλο της οποίας ερμηνεύει η Μαρία Κίτσου).
Δημιουργός της σειράς, που θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη βράδυ, στις 10, είναι ο Τάσος Ψαρράς, ο οποίος υπογράφει τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθετική επιμέλεια της σειράς.
Ο Καρυωτάκης δεν ήταν ο πεισιθάνατος ποιητής, ο καταθλιπτικός, ο απαισιόδοξος, ο μόνιμα λυπημένος. Ήταν ένας πρόσχαρος άνθρωπος, γεμάτος ζωντάνια και χιούμορ, με κοινωνική συνείδηση, συνδικαλιστής και πολιτικός σχολιαστής της εποχής του, όπως προκύπτει μέσα από την ίδια την ποίησή του. Ομοίως η Μαρία Πολυδούρη δεν ήταν απλώς η φίλη, η σύντροφος του Καρυωτάκη. Ήταν μία σημαντική προσωπικότητα, μία αγωνίστρια για την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών, μία εξαιρετική λυρική ποιήτρια. Αυτές οι δύο προσωπικότητες θα βρεθούν στη νομαρχία Αττικοβοιωτίας και θα συμπορευτούν παράλληλα, καθώς κλυδωνίζεται το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας και τελικά καταρρέει...
Πηγή: Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μ. ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ: ΓΙΑΤΙ Μ` ΑΓΑΠΗΣΕΣ (ΟΙ ΤΡΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: