Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Περιβαλλοντικές ανησυχίες

Κάθε μέρα ξυπνάμε, παίρνουμε τη σάκα μας και ο καθένας ξεκινά από το χωριό του (Χρυσοβίτσα, Μικρό και Μεγάλο Περιστέρι, Σίτσαινα, Μύλοι, Βοτονόσι, Ανθοχώρι) με το μαθητικό λεωφορείο και πηγαίνουμε στο σχολείο μας. Ζούμε σε έναν ορεινό τόπο με πλούσια βλάστηση, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την τεχνητή λίμνη των πηγών του Αώου και το Μέτσοβο.
Με όλη αυτή τη φυσική ομορφιά γύρω μας πώς να μην είμαστε ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον! Συμμετέχουμε με πολύ ενδιαφέρον στα περιβαλλοντικά προγράμματα του σχολείου που αφορούν σε διάφορα θέματα. Την προηγούμενη χρονιά ασχοληθήκαμε με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και μάθαμε πολλά. Συγκεντρώνουμε το χαρτί που ειδάλλως θα κατέληγε σε κάποια χωματερή και οι καθηγητές μας το κατεβάζουν στα Γιάννενα για ανακύκλωση εφόσον εδώ δεν έχουμε ακόμη τέτοια δυνατότητα. Μαζεύουμε τις παλιές μπαταρίες και τις τοποθετούμε στο κάδο που μας παρέχει η μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΦΗΣ. Επίσης ασχοληθήκαμε με το θέμα της ανακύκλωσης ηλεκτρονικών αποβλήτων και συντάξαμε ένα άρθρο το οποίο στείλαμε στους νέους δημοσιογράφους για το περιβάλλον(http://www.youngreporters.org) και χαρήκαμε πολύ όταν μάθαμε οτι βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα άρθρα του 2008 και το είδαμε και στην έντυπη έκδοση του περιοδικού YOUNG REPORTERS FOR THE ENVIRONMENT BOOK 2008.
Αν θέλετε επίσης να δείτε το ηλεκτρονικό περιοδικό που δημιουργήσαμε καταγράφοντας όλα αυτά με τα οποία ασχοληθήκαμε το 2008 πατήστε εδώ.
Ερχόμαστε δριμύτεροι το 2009 με νέο θέμα και περιβαλλοντικές ανησυχίες!

3 σχόλια:

Ε. Στάμου είπε...

Κα-τα-πλη-κτι-κή δουλειά. Περιμένουμε τη συνέχεια το 2009!

Ε. Στάμου είπε...

Γιατί δεν ανεβάζεις το αρχείο από το scribd στο blog;

Δώρα Γκορόγια είπε...

Γιατί καθυστερεί τη σελίδα του blog να κατέβει ολόκληρη.