Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Η β΄ γυμνασίου σε δημιουργικές δραστηριότητες

Λογοτεχνικά Κείμενα της β΄ γυμνασίου
ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ της Εντίτα Μόρρις

6 Αυγούστου 1945, 8:15 το πρωί. Το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. "Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε το αεροσκάφος" έγραψε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου. "Γυρίσαμε και κοιτάξαμε τη Χιροσίμα. Η πόλη ήταν σκεπασμένη από ένα τρομερό σύννεφο... που ανέβαινε σαν μανιτάρι. Κανείς δεν μιλούσε. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να φωνάζουν. Κοιτάξτε, κοιτάξτε!". Ο συγκυβερνήτης έγραψε στο ημερολόγιό του. "Θεέ μου! τί κάναμε;"
Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός. Το "αγοράκι" (λιτλ μπόι), όπως ονομάστηκε η βόμβα, είχε σκοτώσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά 78.150 ανθρώπους και είχε τραυματίσει 9.284. Άλλοι 13.939 άνθρωποι εξαφανίστηκαν εντελώς (κατακάηκαν, εξατμίστηκαν, έλιωσαν) και η επίσημη στατιστική τους θεωρεί ..."αγνοούμενους".
"Τα Λουλούδια της Χιροσίμα" αφηγούνται την τραγική μοίρα των Hibakusha, αυτών που επέζησαν από τους βομβαρδισμούς.

Δραστηριότητες στο εργαστήριο Η/Υ
Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και η κάθε ομάδα είχε έτοιμο στον υπολογιστή της ένα ηλεκτρονικό φύλλο εργασίας, στον επεξεργαστή κειμένου, το οποία και συμπληρώσαμε επίσης ηλεκτρονικά.
Τα αποτελέσματα....

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ

3 σχόλια:

annboukou είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για δημιουργική δουλειά!

xrysomyga είπε...

Κυρία annboukou μας δίνει χαρά η επίσκεψή σας και αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε σε νέες δραστηριότητες.
Τα φιλιά μας στην τάξη σας.

xrysomyga είπε...

Είμαι ένα χρυσομυγάκι, να ...τόσο δα μικρό!!! που θα ήθελα να πω ότι με τη νέα χρόνια θα σας ...κατα πλήξουμε με τις νέες ιδέες.
Με τις καλύτερες ευχές μας προς όλους.
Γιάννης παππάς