Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009

Ευχαριστούμε το 6ο Λύκειο Καλλιθέας


Όπως όλοι μας γνωρίζουμε το Σάββατο, 21 Μάρτη 2009, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού, αποφάσισε να αφιερώσει την εφετινή εκδήλωσή του στον Ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσο, τιμώντας έτσι την επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης οι πολύ γνωστοί και καλοί διαδικτυακοί μας φίλοι, το 6ο Λύκειο Καλλιθέας και το 10ο Λύκειο Πειραιά.
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να δεχτούμε πρόσκληση από τον κ. Διονύση Μάνεση, εκπαιδευτικό του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση με ένα οπτικοποιημένο ποίημα. Ξεπεράσαμε το άγχος και την αρχική μας ανησυχία μήπως και δεν ανταποκριθούμε επάξια σε αυτό το ξεχωριστό για εμάς κάλεσμα, ξεπεράσαμε επίσης κάποιες δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της απόστασης και της τεχνολογικά διαμεσολαβημένης επικοινωνίας (η τεχνολογία δεν λύνει όλα τα προβλήματα) και φτάσαμε λίγο πριν από την παράσταση με τίτλο:

"Να είσαι ήλιος, να χαρίζεις φως"

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης που μας έκαναν την εξαιρετική αυτή τιμή και ιδιαίτερα τον κ. Διονύση Μάνεση, που μας αφιέρωσε μάλιστα και ολόκληρη ανάρτηση στο blog του σχολείου του και να του φωνάξουμε:

ναι, ναι, ακουμπάμε την καρδιά μας στην καρδιά σας

5 σχόλια:

κυκλάμινο βουνού είπε...

Καλώς τα παιδιά! Συγχαρητήρια σε όλους σας για το μπλογκ σας και για την συμμετοχή σας στο αφιέρωμα του Ρίτσου!

xrysomyga είπε...

Βρε καλό μας κυκλάμινο του πανέμορφου βουνού των Κενταύρων, το ξέρεις ότι από καιρό σε υποψιάζομαι ότι μας έρχεσαι από τη Ζαγορά, το αγαπημένο μου χωριό που τόσο μου λείπει; Μήπως κάνω λάθος; Εάν όχι, θα χαρώ πολύ να σε δω από κοντά το Πάσχα που, για να δούμε, σκοπεύω να κάνω κανένα ταξιδάκι στο χωριουδάκι μου. Είθε!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη.
Τα φιλιά μας

κυκλάμινο βουνού είπε...

Δηλαδή ξερενόμαστε, χρυσόμυγά μου!
Δεν το πιστεύω! Κι είπα να γράψω πριν, από βουνό είμαι κι εγώ, κ.λ.π.
αλλά είπα, άσε! Κάτσε να γνωριστούμε πρώτα! Πολύ χαίρομαι!
Για πες, για πες! Αν όχι εδώ, στο kyklaminovounou@yahoo.gr
Ερχόμουνα πάλι για να κλέψω το λιγκ για το άφησέ με!
Και βέβαια θα συναντηθούμε, στον Βόλο όμως, γιατί εγώ το αγαπημένο μας χωριό το βλέπω περισσότερο από φωτογραφίες, δυστυχώς!
Χάρηκα!
Φιλιά πολλά και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

alkinoos είπε...

Είδα την παράσταση και ήταν απίστευτα καλή! Συγχαρητήρια σε όλους σας.

xrysomyga είπε...

alkinoos,
διαβάζουμε στα μπλογκ πόσο απίστευτα καλοί ήταν όλοι τους. Εμείς δεν κάναμε τίποτα. Πήραμε μόνο κάτι απ` τη λάμψη τους.
Ευχαριστούμε που περάσατε απ` τα λημέρια μας.