Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

ΚΑΝΑΠΕΔΙΤΙΣΠρος
Τον τηλεοπτικό σταθμό MAGANEΣ


Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Θα θέλαμε, με την παρούσα επιστολή, να σας ενημερώσουμε για έναν νέο ιό, ο οποίος φέρει το όνομα "καναπεδίτις" και έπληξε τελευταία τους τηλεθεατές του καναλιού σας. Οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν τεστ ανίχνευσης του ιού στον εγκέφαλο.
Ο ιός αυτός δρα αποτελεσματικά σε όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα και τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι άκρως επικίνδυνα.
Το κατεξοχήν σύμπτωμα, φέρει το όνομα "ξαπλώρους σε καναπέους". Τα χαρακτηριστικά του είναι η ολημερίς κι ολονυχτίς ξάπλα σε έναν καναπέ μόνο και μόνο για να κοιτάς τη Βασίλω. Ποια είναι η Βασίλω; Μα δεν ξέρετε το ρηθέν "όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω (και εν προκειμένω η τηλεόραση) πρώτη"; Σοβαρόν, πολύ σοβαρόν σύμπτωμα αυτό, εκδηλώνεται από την αρχή της αρρώστιας και ακολουθούν και τα υπόλοιπα.
"Ειδησεομανία". Σύμπτωμα ανατριχιαστικόν καθότι εκτός από την ξάπλα σε θέλει κάθε μέρα και σε συγκεκριμένες ώρες να βλέπεις παράθυρα τηλεοπτικά με πολλές και διάφορες φάτσες. Αυτές οι φάτσες, λοιπόν (πολιτικών, δημοσιογράφων, κλπ.), τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα πρωτομιλήσει ή για το ποιος έχει δίκιο.
Όλο αυτό το κακό έχει ως αποτέλεσμα τρομερούς πονοκεφάλους στο φιλοθεάμον κοινό σας που δεν αντέχει άλλο τους καβγάδες.
Ο "Σειρετός" όμως, το τρίτο και φαρμακερό σύμπτωμα, είναι εντελώς διαφορετικό. Εδώ γίνεται η μάχη που ονομάζεται τηλεθέαση για τα μάτια της AGB. Αυτό λοιπόν το σύμπτωμα φέρνει μπροστά μας ανεκδιήγητες σεξουαλικές, βίαιες και τρομακτικές εικόνες. Όλη αυτή η κατάσταση του απόλυτου μπάχαλου έχει σαν αποτέλεσμα εμείς τα φιλήσυχα και απονήρευτα χρυσομυγάκια να κινδυνεύουμε από βίαιη μετάλλαξη σε κουτορνιθάκια.
Όμως, υπάρχει αντιβίωση και ονομάζεται "κρισόλη". Αν καταφέρουν και δώσουν αυτό το φάρμακο τότε, όλοι οι τηλεθεατές σας θα αρχίσουν να σκέφτονται και να ενεργούν σύμφωνα με το μυαλό τους και την κρίση τους. Αλλά και εσείς οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί επίσης, θα θεραπευθείτε γιατί θα μάθετε επιτέλους το νόημα των λέξεων διάλογος και ομαδικότητα. Και οι σεναριογράφοι σας επίσης, θα γράφουν πιο ωφέλιμα και λιγότερο πρόστυχα σενάρια.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υπομονή σας και ευελπιστούμε στην ανταπόκριση και βοήθειά σας.

Με τιμή
Β΄Γυμνασίου Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων

Υ.Γ.: Η επιστολή έφυγε προς κάθε αποδέκτη... Ποιος θα ευαισθητοποιηθεί όμως για την καταπολέμηση όλων αυτών των ιών με το όνομα "καναπεδίτις" ή ρινοκερίτις, ή δεν έχει σημασία ποιο άλλο. Η ουσία είναι πως όλες αυτές οι ασθένειες είναι "επιδιμικές και μεταδίδονται από τα ...μίντια".

Εκπέμπουμε SOS και φωνάζουμε: "ΌΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ"
.

6 σχόλια:

κυκλάμινο βουνού είπε...

Στον Βόλο ελήφθη!
Κι εδώ αμέτρητοι οι ασθενείς! Όλοι περιμένουν το θαυματουργό φάρμακο!
Μάλλον είστε εσείς!
Καλώς τους! Γιατρέψ'τε μας το γρηγορότερο!

xrysomyga είπε...

Άσε καλό μας κυκλάμινο, μεγάλη επιδημία. Ευτυχώς είμαστε κοντά στη φύση κι εμείς κι εσείς και τα χρυσομυγάκια από δώ διατηρούν ακόμα ισχυρά αντισώματα για να αντιμετωπίζουν το σημερινό τσίρκο -όχι μόνον των μίντια ασφαλώς- εις βάρος πολλών πραγμάτων που θα μπορούσαν να ομορφύνουν τη ζωή μας. Τα παιδιά χρειάζονται να τα αγκαλιάσουμε με αγάπη, να ασχοληθούμε μαζί τους και να τους δώσουμε κίνητρα ζωής.
Την αγάπη μας.

Δώρα Γκορόγια είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει και το internet όπου μπορούμε να επιλέξουμε εμείς τι θα διαβάσουμε, πως θα ενημερωθούμε και θα ψυχαγωγηθούμε.
Όσο για την τηλεόραση ΕΠΙΛΕΞΤΕ χρυσομυγάκια μας αυτά που θα σας πάνε μπροστά (γιατί υπάρχουν και τέτοια) και δεν θα χάσετε. Ούτε το χρόνο σας άδικα ούτε θα γεμίσετε το κεφάλι σας με άχρηστες και επικίνδυνες (βλ. καναπεδίασις) πληροφορίες. Και μην ξεχνάτε τώρα που έρχεται η άνοιξη επιτέλους, ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ!

κυκλάμινο βουνού είπε...

Κι από δω αγάπη, προς όλα τα χρυσομυγάκια! Μαθητές και καθηγητές!

Ε. Στάμου είπε...

Και νομίζατε χρυσομυγάκια μου ότι δεν θα διαβαστεί το γράμμα σας; Ασφαλώς και διαβάζεται και όλοι εμείς οι μεγάλοι, καθηγητές και e-φίλοι σας, σας καταλαβαίνουμε και σας συγχαίρουμε για την ευαισθησία και την ώριμη σκέψη σας, η οποία πολλές φορές αποδεικνύεται σοφότερη των μεγάλων.

Η ανάρτηση και τα σχόλια, όπως πάντα, θα τυπωθούν και θα σας μοιραστούν για να τα διαβάσετε όλα σας.

tzon.tzon είπε...

Τα χρυσομυγάκια βρήκαν καλή την ιδέα για την "ΚΑΝΑΠΈΔΙΤΙΔΑ" και πρέπει να τηρήσουμε αυτά που μας λέει η Γεωργία και θέλω να της δώσω συγχαρητήρια.
Με πολύ αγάπη Γιαννης!!!!