Κυριακή, 22 Μαρτίου 2009

Η εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση του Μουσείου Μπενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αφιερωμένη στη μνήμη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, απ` ότι διαβάζουμε, είχε πολλούς θεατές, πολλή συγκίνηση, εικόνα, ήχο, φως, λάμψη, μαγεία...
Μπορεί να μην ήμαστε εκεί, ακουμπήσαμε όμως στην καρδιά τους και πήραμε από τη λάμψη τους.
Μπορούμε να διαβάσουμε πολλά και να δούμε και πολλές φωτογραφίες στα ιστολόγια του 6ου Λυκείου Καλλιθέας, του 10ου Λυκείου Πειραιά και της Εαρινής Συμφωνίας.
Σας συγχαίρουμε όλους θερμά και σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμητική πρόσκληση που μας κάνατε.
Και μια φωτογραφία από τη δική μας συμμετοχή, συνοδευόμενη από τα πολύ ευγενικά λόγια του κ. Διονύση Μάνεση, που μας προσκάλεσε σ` αυτή την παράσταση και ανέδειξε το σχολείο μας. Τον ευχαριστούμε πολύ.

Το σχολείο της Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων μαζί μας.
Ένα ένα πέφτουν τα γράμματα-σκόνη απ' το "Πρωινό Άστρο" στην οθόνη. Η αίθουσα σκοτεινή. Τα παιδιά επί σκηνής έχουν σταματήσει και παρακολουθούνε να σχηματίζεται ένα όμορφο, παιδικό πρόσωπο. Η Στέφη συνοδεύει διακριτικά με την κιθάρα κι η Σοφία, καθισμένη οκλαδόν, διαβάζει αργά τους στίχους.

(από το ιστολόγιο του 6ου λυκείου Καλλιθέας)

Ε, ναι, κύριε Μάνεση, πρέπει να κανονίσετε τώρα ένα ταξιδάκι χαλάρωσης, ναι, ναι, κατά τα λημέρια μας (που αλλού). Το οφείλετε στους μαθητές σας και στους εαυτούς σας, νομίζουμε. Πως, να μην κάνουμε κι εμείς κάτι για σας;

9 σχόλια:

άφησέ με είπε...

Όλοι μας πήραμε λάμψη, χρυσόμυγά μου!
Συγχαρητήρια και πάλι!

twinkle είπε...

Συγχαρητήρια!
Ήταν πολύ όμορφο, πολύ τρυφερό. Μπράβο!
Μακάρι να είσασταν παρόντες όλοι με σάρκα και οστά!

xrysomyga είπε...

Αμάν Κατερίνα μου, τί ευγενική ψυχή που είσαι! Μας έχεις χρυσοστολίσει με τα λόγια σου κι ας κάναμε μονάχα κατιτίς μικρούτσικο. Να είσα καλά Κατερίνα και σ` ευχαριστούμε πολύ-πολύ-πολύ.

xrysomyga είπε...

twinkle,
Αλήθεια, μας συγκινείς πολύ που σκέφτηκες να πετάξεις ως εδώ για να μας μεταφέρεις κάτι από την αύρα της βραδιάς, αφού ήσουν παρούσα. Εμείς μπορεί να απουσιάζαμε, αλλά γευόμαστε τα μεθεόρτια και νιώθουμε πολύ τυχεροι που συναντηθήκαμε μ` όλους αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους.
Σ` ευχαριστούμε πολύ.

Giota είπε...

Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε!Θέλαμε να σας πούμε ότι δείξαμε στους δικούς μας μαθητές τη δουλειά που κάνατε με το Ρίτσο-τις ζωγραφιές των παιδιών-αν και χωρίς την επίσημη άδεια σας . Ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε και να μας επιτρέψετε να σας "αντιγράφουμε" καμιά φορά!Υπάρχει καμιά άλλη διεύθυνση επικοινωνίας μαζί σας;Κάποιο mail?

xrysomyga είπε...

Αγαπητή μας φίλη Giota,
Ας μιλάμε καλύτερα στον ενικό, έτσι;
Εμείς σ` ευχαριστούμε για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια. Όπως είδες κι εμείς αντιγράφουμε ό,τι μας αρέσει. Έτσι είναι το Ίντερνετ, ένα παγκόσμιο χωριό όπου διακινούνται ιδέες, ανταλλάσσονται απόψεις..., τα ξέρεις.
Το e-mail μου είναι estamou@uoi.gr
Όποτε θέλεις.

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Αγαπημένοι μας καινούριοι φίλοι - επιτρέψτε μας να σας θεωρούμε φίλους μας - πόσο μας συγκινήσατε με το θαυμάσιο έργο τέχνης που μας στείλατε!!! Πόση τρυφεράδα, πόση ευαισθησία και πόση προσπάθεια βάλατε και εμείς την εισπράξαμε και νοερά είμαστε μαζί τη βραδιά του Ρίτσου. Σας ευχαριστούμε πολύ. Να είστε ήλιοι να χαρίζετε φως. Ευχαριστούμε πολύ και για την πρόσκληση. Μακάρι να τα καταφέρναμε και είμαστε σίγουροι ότι εσείς έχετε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να μας πείτε.
Την αγάπη μου και τα φιλιά μου στους μαθητές και στην άξια εμψυχώτριά τους.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Βρε παιδιά,

Καθυστέρησα λίγο, αλλά το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σας το λέω με τόκο. Το βιντεάκι σας μας καθήλωσε. Τα χρυσομυγάκια κατακλύσανε την αίθουσα και τη γέμισαν άνοιξη.

Και εις άλλα. Σας ευχαριστούμε πολύ!

Ε. Στάμου είπε...

Άχου, άχου βρε παιδιά,
Ειρήνη και Διονύση,
νομίζετε ότι μόνο εσείς συγκινηθήκατε από ΕΚΕΙ;
Τί θαρρείτε δηλαδή, κι εμείς από δω αντέχουμε να μην συγκινηθούμε, όταν για μια τόσο δα μικρούλα παρουσίαση, που με πολλή χαρά (και άγχος) σας στείλαμε, μας έχετε απογειώσει τόσο πολύ που, ...αν δεν έρθετε κατά δω, δεν θα σας το συγχωρήσουμε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εσείς παιδί μου δεν είστε μόνο εξαιρετικοί φιλόλογοι. Είστε και super ανταποκριτές. Τα βλέπουμε, τα ακούμε και τα διαβάζουμε όλα, δια χειρός Διονύση, Λίλας, Ειρήνης, Ελένης, Εαρινής, άφησέ με...

Σας αγαπάμε κι εμείς πολύ, σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, σας έχουμε στην καρδιά μας και σας περιμένουμε στη Χρυσοβίτσα.

Πολλά φιλιά.