Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Ζωγραφίζουμε για την Ώρα της Γης


Στις 28 Μαρτίου, στις 8:30 μ.μ. πόλεις σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα, την Ώρα της Γης, για να δείξουν ότι είναι δυνατό να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πολλά μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε αυτήν την εικόνα.
Αν σε όλα τα σπίτια έσβηναν τα φώτα που δεν χρησιμοποιούνται και τις συσκευές που είναι σε αναμονή, οι ετήσιες εκπομπές του άνθρακα θα μειώνονταν κατά εκατομμύρια τόνους.
Θυμηθείτε και το παραμικρό φως κάνει τη διαφορά!

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής περιλαμβάνουν άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ακραία καιρικά φαινόμενα, εξαφάνιση των πάγων, καταστροφή βιοτόπων, ειδών και αγροκαλλιεργειών.

Η αλλαγή συμπεριφοράς είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα.
Πολλοί άνθρωποι κατανοούν την ανάγκη να προστατέψουμε περισσότερο το περιβάλλον, αλλά η μετατροπή αυτής της κατανόησης σε πράξη, είναι μια πρόκληση.


Όλοι μπορούμε με απλούς τρόπους να συμβάλλουμε στην αποφυγή της
υπερθέρμανσης του πλανήτη καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Η Ώρα της Γης
στόχο έχει όχι μόνο να σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα,
αλλά να αλλάξουμε τις

καθημερινές μας συνήθειες για μια ζωή.


2 σχόλια:

zetta είπε...

Εμείς τα χρυσομυγάκια και η μαμά Χρυσόμυγα, κουρστήκαμε και πήγαμε μια εκδρομούλα στην Κερκυρα για να ξεσκάσουμε λίγο. Καθώς ήμαστε στο καράβι βγάλαμε αμέτρητες φωτογραφίες και απολαύσαμε τη διαδρομή. Πρώτα περάσαμε από το Αχίλλειο και μετά πήγαμε στο ποντικονήσι. Στην πόλη αγοράσαμε σουβενίρ, αλλά χάσαμε το δρόμο για το παλαιό λιμάνι. Όμως τέλος καλό όλα καλά. Στον γυρισμό είδαμε και ταινία.
Κερκυρέικα φιλάκια σε όλους!!!
Γεωργία Ντούτση

Ανώνυμος είπε...

Εμείς τα μικρά χρυσομυγάκια και η μαμά χρυσόμυγα κουραστήκαμε από την πολλή δουλειά και πήγαμε μια μονοήμερη εκδρομή στην όμορφη Κέρκυρα και το Ποντικονήσι της.Περάσαμε πολύ ωραία και γυρίσαμε γεμάτα χαρά και όρεξη για δουλειά.
Πολλά ζουζουνιάρικα φιλιά
Μπούγια Αντιγόνη