Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Η εφημερίδα του Ιπποκρατείου Γυμνασίου Κω

"ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ" είναι ο τίτλος της δίμηνης εφημερίδας του Ιπποκρατείου Γυμνασίου Κω.
Η συνάδελφος και φίλη Παναγιώτα Κεφαλά μας έστειλε το 2ο τεύχος (Φεβρουαρίου - Μαρτίου 2008-09), που είναι ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο δεκαεξασέλιδο τεύχος, με πλούσια αρθρογραφία για την ημέρα της γυναίκας και τον πολύπλευρο ρόλο της σημερινής γυναίκας, για το περιβάλλον, την υγεία, τη γυμναστική, τα ταξίδια και πολλά-πολλά άλλα, πολύ ενδιαφέροντα θέματα.
Στο τεύχος αυτό φιλοξενείται και το άρθρο του ιστολογίου μας με τον τίτλο ΚΑΝΑΠΕΔΙΤΙΣ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φίλους μας από την Κω για τη ζεστή φιλοξενία τους και να τους συγχαρούμε για άλλη μια φορά για την πραγματικά αξιαίπενη δουλειά τους, αφού είναι γνωστή σε όλους μας η παιδαγωγική αξία της δημοσίευσης για τους μαθητές.

Να προσθέσω ότι συνάδελφοι σαν όλους αυτούς που, μέσω του ιστολογίου μας, γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε και αλληλεπιδράσαμε φέτος, από το 6ο Λύκειο Καλλιθέας, το 10ο Λύκειο Πειραιά, το 1ο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω, οι φίλοι μας από το Πειραματικό Γυμνάσιο της Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, αλλά και άλλοι, που δεν γνωρίζουμε, και που αφιερώνουν καθημερινά πολλές "ώρες πτήσης" σε όποιο εγχείρημα αναλαμβάνουν, αποτελούν τον πυρήνα των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους, που όπως λέει ο Θ. Χατζηλάκος:
  • δεν περιμένουν τη σύνταξη για να ασχοληθούν με κάτι άλλο,
  • δεν πιστεύουν ότι καλοί καθηγητές είναι αυτοί των οποίων οι μαθητές επιτυγχάνουν στις εξετάσεις, στις οποίες οι ίδιοι διαφωνούν παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά,
  • δεν θεωρούν ότι δουλειά του καθηγητή είναι να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες του ΥΠΕΠΘ, έτσι ώστε να διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα να γκρινιάζει γι αυτές,
  • δεν νομίζουν ότι η αλήθεια είναι μία και φορέας της ο καθηγητής που μεταφέρει τις γνώσεις του,
  • δεν πιστεύουν ότι σκοπός του δημοτικού είναι το γυμνάσιο, σκοπός του γυμνασίου το λύκειο, σκοπός του λυκείου το πανεπιστήμιο, σκοπός του πανεπιστημίου μια θέση στο δημόσιο, σκοπός της θέσης η σύνταξη - κοντολογίς δεν πιστεύουν ότι σκοπός της γέννησής μας είναι ο θάνατος (και όχι η ζωή).
Ανέβασα την εφημερίδα στο scribd για να μπορέσουν να τη διαβάσουν όσοι το επιθυμούν.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ litsa

5 σχόλια:

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Για άλλη μια φορά να σε ευχαριστήσω που σε κάθε ευκαιρία μας μνημονεύεις και για τη φιλόξενη σελίδα σου που παρουσιάζει ό,τι ενδιαφέρον πέφτει στα χέρια σου και από άλλα σχολεία! Μπράβο και στα παιδιά και τις συναδέλφους από το Ιπποκράτειο Γυμνάσιο της Κω για την ωραία δουλειά τους.
Να ζητήσω τα "φώτα" σου για το πὼς ανέβασες την εφημερίδα στο blog;
Εκδίδουμε κι εμείς μια εφημερίδα και τώρα με το αφιέρωμα στο Ρίτσο εκδώσαμε ένα επετειακό φύλλο με συνέντευξη της Έρης Ρίτσου αλλά δεν τα κατάφερα να την αναρτήσω.
Φιλιά και καλή ξεκούραση

xrysomyga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ειρήνη Λιβανού είπε...

Τι να πω..Είμαι τυχερή που σε γνώρισα. Οι οδηγίες σου είναι πολύ διαφωτιστικές. Το προσπάθησα και ως ένα σημείο τα κατάφερα. Πρέπει όμως σε κάποια σελίδα του αρχικού εγγράφου να μην έχει γίνει κάτι σωστά με αποτέλεσμα στη μεταφορά να παρουσιάζονται σφάλματα στην ανάγνωση. Θα το ξαναπροσπαθήσω κάποια άλλη στιγμή.
Και πάλι ευχαριστώ.

Ε. Στάμου είπε...

Ειρήνη στο ξαναλέω. Πάρε τηλέφωνο ό,τι ώρα θέλεις για βοήθεια. Απ` ό,τι καταλαβαίνω κάποιο πρόβλημα θα εντοπίζει στην ανάγνωση του εγγράφου. Τί είδους αρχείο προσπαθείς να κάνεις upload? Μην ανησυχείς, ό,τι και να `ναι θα το λύσουμε.
Καληνύχτα.

xrysomyga είπε...

Ειρήνη τί κάνεις;
Να μη με ευχαριστείς καθόλου. Η χαρά μου είναι που σας γνώρισα και πήρα από σας. Κάπως έτσι δε μεγαλώνει και δε γίνεται πιο όμορφος ο κόσμος μας;

Το ανέβασμα είναι πολύ εύκολο, αρκεί να κάνεις sign Up στο scribd.com
Το scribd είναι ένα συνεργατικό εργαλείο διαμοίρασης αρχείων. Σου δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσεις αρχεία word, pdf, xls, power point κι άλλα.
Κάνε πρώτα την εγγραφή (δώσε email, password και username).
Για να ανεβάσεις το αρχείο σου πατάς upload --> click to choose files και σου ανοίγει παράθυρο για να επιλέξεις αρχείο από τον υπολογιστή σου.
Το επιλέγεις, το ανοίγεις και πάτας upload docs. Περιμένεις λίγο να το φορτώσει.
Μετά πατάς save changes και το βλέπεις μπροστά σου έτοιμο.

Στη μέση βλέπεις σε πλαίσιο ένα
Embed Code. Κάνε κλικ πάνω του να το επιλέξεις, πάτα copy και κάνε paste στο blog, εκεί που γράφεις την ανάρτησή σου. Θα το δεις με γλώσσα html αλλά στην προβολή δημοσίευσης θα φαίνεται κανονικά.

Αν πατήσεις το χεράκι που σχηματίζεται πάνω στο αρχείο σου σου ανοίγει με τη μορφή που είδες το δικό μου.

Αν δυσκολευτείς μη διστάσεις, πάρε με τηλέφωνο να σε βοηθήσω. Όχι τίποτ` άλλο αλλά βιάζομαι κι εγώ να δω τη δουλειά σας. Τη συνένευξη της Έρης Ρίτσου τη διάβασα στο άλλο σου blog, στο school. Αν την ανεβάσεις θα στην "κλέψω" και θα τη βάλω κι εγώ στη Χρυσόμυγα.
Φιλιά κι από μένα.