Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Αξίζει να το δείτε

Το σκληρό εργατικό ωράριο του μαθητή  • Σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών οι Έλληνες μαθητές έχουν το πιο σκληρό ωράριο απ` όλους τους εργαζόμενους.
  • Επίσης οι Έλληνες έφηβοι αντιμετωπίζουν τα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.
  • Η Ελληνική οικογένεια δαπανά το μισό οικογενειακό προϋπολογισμό στην παραπαιδεία.
  • Η απουσία ελπίδας -είναι η πρώτη γενιά μετά τον πόλεμο που ξέρει καλά ότι θα ζήσει χειρότερα από τους γονείς της- φορτώνει τα παιδιά με πρώιμη απελπισία.
  • Μήπως ήρθε η ώρα να αφουγκραστούμε την απίστευτη αγανάκτησή τους;

8 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Η ώρα να τους αφουγκραστούμε έχει έρθει εδώ και καιρό, φαντάζομαι. Το κακό είναι πως η όλη συζήτηση που γίνεται για την εκπαίδευση και που θα οδηγήσει σε "τομές" και αλλαγές δε φαίνεται να διαθέτει καλήν ακοή...
Κι είναι κρίμα, γιατί αισθάνεται κανείς αρκετά δυνατή τη συγκυρία που θα οδηγούσε σε τολμηρότερες κινήσεις/αλλαγές.
Γιατί τόση καθυστέρηση πάντα σ' αυτό τον τόπο;

xrysomyga είπε...

Όταν «οι εκάστοτε ταγοί της παιδείας μας ακροβατούν και αυτοσχεδιάζουν», όπως αναφέρει ο καθηγητής Εμμανουήλ Κριαράς σε συνέντευξή του, που διάβασα σήμερα, τότε η ελληνική εκπαίδευση καταντά «μια πληγωμένη ζωτική δύναμη» (τίτλος πολύ καλού εκπαιδευτικού άρθρου).
Πώς λοιπόν θα υπάρξουν αλλαγές και βελτίωση στην κατάσταση στην εκπαίδευση σήμερα;

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Από χθες έπρεπε να τους είχαμε αφουγκραστεί. Φοβάμαι πως τώρα είν' αργά. Μεγαλώνουμε παιδιά που δεν ζουν την ηλικία τους. Την κούρασή τους τη βιώνουμε καθημερινά στα σχολεία. Στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων, στις προσδοκίες των γονιών τους και της κοινωνίας χάνουν τα καλύτερά τους χρόνια και δεν απολαμβάνουν τα χρόνια της νιότης τους.
Τρέχουν από το πρωΐ μέχρι το βράδυ κυνηγώντας ένα αβέβαιο και προβληματικό μέλλον.
Οι διαπιστώσεις καθόλου δεν βοηθούν. Χρειάζονται δραστικά μέτρα, που σ' αυτό τον τόπο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πάρει, παρά το γεγονός ότι όλοι σε όλους τους τόνους διακηρύσσουν ως πρώτη προτεραιότητα την παιδεία!!

Λίτσα, να σου ζητήσω μια χάρη;
Μήπως μπορώ να έχω τα "φώτα" σου για το πώς θα ανεβάσω στο blog mp3;

Giota είπε...

Η συνάδελφος Νίνα Γεωργιάδου αποδίδει με ακρίβεια το 24ωρο των μαθητών μας.Η ίδια είναι μια εξαιρετική καθηγήτρια και αποτελεί φωτεινό παραδειγμα ενός ανθρώπου που αγωνίζεται-και συνδικαλιστικά-να αλλάξουν τα πράγματα. Έχω την τύχη να την ακούσω να μιλά στις συνελεύσεις μας και νομίζω ότι αποτελεί παραδειγμα εκπαιδευτικού που τα λόγια του συμβαδίζουν με τις πράξεις του.
Όμως δυστυχώς οι αλλαγές δεν φαίνεται να έρχονται όπως λέει και ο Διονύσης...

xrysomyga είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
xrysomyga είπε...

Ειρήνη,
Κατά λάθος έσβησα αυτά που σου είχα γράψει. Άντε πάλι από την αρχή. Θα στα συντομεύσω λίγο τώρα.

Πας εδώΣτο search πάνω δεξιά γράφεις αυτό που ψάχνεις αλλά με λατινικούς χαρακτήρες (τίτλο τραγουδιού, δίσκου, όνομα τραγουδιστή, ποιητή, αναλόγως τι ψάχνεις, δοκίμασέ το) και πατάς τον φακό δίπλα.
Αν γράψεις π.χ. ritsos σε πάει εδώΠατάς το χεράκι πάνω στη σονάτα και είσαι εδώΠατάς Melina Merkouri - Sonata tou selinofotos - Giannis Ritsos.mp3 και είσαι εδώ. Πρέπει να ακούς τώρα τη Μερκούρη. Η αναπαραγωγή γίνεται αυτόματα.
Προς το τέλος της σελίδας έχει ένα Embed:Το επιλέγεις, δεξί κλικ, αντιγραφή, ξεξί κλικ, επικόλληση εκεί που γράφεις στο blog σου μια νέα ανάρτηση (ας φαίνεται η γλώσσα Html στην προβολή παρουσίασης θα το δεις κανονικά).

Αν θέλεις πιο πολλά σχέδια πατάς εκεί που γράφει MP3 Widgets (πάνω από bookmark) και πας εδώΔιαλέγεις ένα widget, το βλέπεις δίπλα στην προεπισκόπηση και κάνεις copy - paste με τον ίδιο τρόπο στον κωδικό του widget που διάλεξες.

Απορίες;

Υ.Γ. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να βρεις κάτι που ψάχνεις και στο http://www.imeem.com/Για Ρίτσο π.χ. σου βγάζει πιο πολλά αποτελέσματα.

Περιμένω να ακούσω τις μουσικές σου επιλογές από το blog σου.

Φιλιά

xrysomyga είπε...

Γιώτα,
στα γρήγορα φιλιά και σε σένα και διαβίβασε σε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου στη συνάδελφο. Κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ειρήνη Λιβανού είπε...

Λίτσα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
Αυτό που θέλω να ανεβάσω είναι η συνέντευξη στην ΕΡΑ5 και έπρεπε με κάποιο τρόπο το αρχείο με τη μορφή mp3 να το αναρτήσω. Τελικά τα κατάφερα (ψάχνοντας και αφού τράβηξα δυο γερά ξενύχτια), ανοίγοντας λογαριασμό στο esnips.
Προσεχώς, κι αν έχεις υπομονή θα ακούσεις τη συνέντευξη. Το πρώτο μέρος δηλαδή, γιατί το δεύτερο, δυστυχώς. δεν γράφτηκε.
Δεν έχεις μόνο φοβερές γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, είσαι και καταπληκτική δασκάλα! Οι οδηγίες σου δεν αφήνουν καμιά απορία.
Και πάλι σε ευχαριστώ.
Φιλιά