Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινάμε με προτάσεις για ... τηλεόραση

Τη φωτογραφία βρήκα εδώ.

Να `μαστε και πάλι εδώ για τη νέα σχολική χρονιά. Μόνο που αυξηθήκαμε φέτος. Γίναμε τρία σχολεία. Συνεχίζουμε πάντα τη συνεργασία με το Γυμνάσιο-Λύκειο Χρυσοβίτσας και τα εξαιρετικά χρυσομυγάκια μας που άρχισαν ήδη να blogαρουν. Έχουμε και δυο νέα σχολεία φέτος, το 11ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Λύκειο Πεδινής Ιωαννίνων. Θα προσπαθήσουμε, κυρίως με την α΄ γυμνασίου, που είναι και ψηφιακή τάξη, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας και εκτός από τη σχολική αίθουσα να συναντιόμαστε και στο σχολικό ιστολόγιο με τη δουλειά μας, τις ιδέες μας, τις παρατηρήσεις μας, τους προβληματισμούς μας.


Προς το παρόν σας ενημερώνω ότι στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που εκδόθηκε πρόσφατα, διαβάζουμε ότι άρχισε να λειτουργεί επίσημα - μετά από την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής - ο Διαδικτυακός Τόπος www.edutv.ypepth.gr ή www.edutv.gr που σκοπό έχει την άμεση πρόσβαση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις εκπαιδευτικές ταινίες της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης.

Διαβάζουμε εδώ:
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Διαδικτυακού Τόπου έγινε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του Υπ.Ε.Π.Θ. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Διαδικτυακού Τόπου είναι οι εξής
:
  • Προβολή των ταινιών της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου.
  • Περίληψη περιεχομένου κάθε ταινίας που παρουσιάζεται.
  • Δυνατότητα αναζήτησης της ταινίας με πολλαπλές επιλογές με βάση τα χαρακτηριστικά κατηγοριοποίησης: βαθμίδα εκπαίδευσης, θεματική ενότητα, έτος παραγωγής, λέξεις-κλειδιά.
  • Άμεση ενημέρωση για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ.
  • Αυτόματη συσχέτιση ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο.
  • Επικοινωνία με τους επισκέπτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου & υποστήριξη των αιτημάτων τους.
Το περιεχόμενό του δικτυακού τόπου ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες παραγωγές της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης.

Μπορείτε να επιλέξετε από τις ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ταινίες για:
Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει άφθονο υλικό για να δούμε και να ακούσουμε. Μήπως να αρχίσουμε από τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: