Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Η Ελληνική Ιστορία στο ΔιαδίκτυοΤο πρόγραμμα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού "Η Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο", είναι εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως κατάλληλο επιστημονικά και παιδαγωγικά εκπαιδευτικό λογισμικό.

Το κεφαλαιώδες αυτό έργο προσφέρεται από το ΙΜΕ στο Διαδίκτυο και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για το μάθημα της ιστορίας. Από την Προϊστορία μέχρι τη σύγχρονη Ελλάδα, διακεκριμένοι ιστορικοί παρουσιάσουν αναλυτικά για κάθε χρονική περίοδο, όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας των Ελλήνων, την πολιτοκοστρατιωτική ιστορία της χώρας, τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την οικονομία. Το έργο συνοδεύεται από εκτενή βιβλιογραφία, χρονολόγια και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Διαβάστε περισσότερα.

"Η Ακαδημία Αθηνών, μέλη της οποίας έχουν ήδη ενημερωθεί από το Ίδρύμα Μείζονος Ελληνισμού για την "Ελληνική Ιστορία του Διαδικτύου", έχει εκφράσει τα θερμά συγχαρητήρια της προς το Ίδρυμα για την πολύ αξιόλογη αυτή προσπάθειά του με την οποία αποσκοπεί στη διάδοση της γνώσης της Ελληνικής Ιστορίας σε όσο το δυνατό περισσότερους αναγνώστες με ένα κείμενο τόσο υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα η οποία είναι βέβαιο ότι θα δώσει πλούσιους καρπούς".

2 σχόλια:

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Αγαπητά χρυσομυγάκια,

Αυτά έχουμε. Δε σας ψεκάσαμε πέρυσι καλά και να που τώρα πολλαπλασιάζεστε ανεξελέγκτως.
Το ζουζουνητό το δικό σας και της κυρίας σας φτάνει ίσαμ' εδώ απαγορεύοντάς μας τη σιέστα και το ραχάτι. Όλο να ψάχνουμε και να ψάχνουμε μας βάζετε. Και δωσ'του ΙΜΕ και δωσ'του εκπαιδευτικές τηλεοράσεις. Ησυχία να μην έχουμε.

Ε, λοιπόν, μπράβο! Μας κρατάτε ξύπνιους κι αυτό στην εποχή μας είναι σημαντικό - τόσο για τις μύγες όσο και για τους ανθρώπους.

Καλή σας χρονιά.

xrysomyga είπε...

Καλέ μας κύριε Μάνεση, μας ψεκάσατε και μας παραψεκάσατε με επαινετικά σχόλια και δώρα όλη τη χρονιά πέρυσι. Όσο για το ραχατιλίκι, το ξέρουμε ότι δεν σας πάει καθόλου. Μας το αποδεικνύετε καθημερινά και να ξέρετε ότι πολύ μας αρέσει να σας διαβάζουμε.

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές, είναι χαρά μας που περνάτε από `δω.