Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Οι Πανελλήνιοι Δεσμοί-σταυρόλεξο

Σας έφτιαξα ένα σταυρόλεξο, αφού σας αρέσει τόσο πολύ, που μπορείτε να το συμπληρώσετε και ηλεκτρονικά. Δυστυχώς οι οδηγίες είναι στα αγγλικά αλλά, ευκαιρία για εξάσκηση. Ωστόσο, δίνω επιπλέον οδηγίες για όσους δυσκολεύονται πολύ.

Διαλέγετε τον αριθμό με τον οποίο θέλετε να αρχίσετε να συμπληρώνετε το σταυρόλεξο (παράδειγμα, 1 οριζόντια) και πατάτε το χεράκι που σχηματίζεται πάνω του. Πάνω δεξιά εμφανίζεται η ερώτηση που του αντιστοιχεί και δίπλα από την ερώτηση ένα κενό πλαίσιο. Το συμπληρώνετε με τη σωστή απάντηση (με κεφαλαία γράμματα) και πατάτε "enter" για να συμπληρωθεί το αντίστοιχο νούμερο στο σταυρόλεξο. Εάν δυσκολεύεστε, μπορείτε να πατήσετε "Hint" (βοήθεια), για να προστεθεί ένα γράμμα. Εάν σας δυσκολεύει η πληκτρολόγηση, χρησιμοποιήστε το εικονικό πληκτρολόγιο που υπάρχει αριστερά της ερώτησης. Συνεχίζετε με τον επόμενο αριθμό μέχρι να τελειώσετε. Όταν ολοκληρώσετε το σταυρόλεξο πατήστε "Check" (έλεγχος), για να δείτε τις σωστές απαντήσεις.

Το σταυρόλεξο έγινε με το λογισμικό Hot Potatoes και τις πολύτιμες οδηγίες που βρήκα στον ιστότοπο του εκπαιδευτικού Γιάννη Σαλονικίδη. Και βέβαια, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου Έλενα και Σωτήρη, που με ενημέρωσαν για όλες αυτές τις δυνατότητες.

Θα συνεχίσουμε και με άλλα, διαφορετικά είδη ασκήσεων.

Να μου γράψετε στα σχόλια εάν σας άρεσε το ηλεκτρονικό σταυρόλεξο και φυσικά το σκορ σας.

Δείτε το σταυρόλεξο: ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΔΕΣΜΟΙ

5 σχόλια:

annboukou είπε...

Λίτσα και με το EclipseCrossword φτιάχνω html έκδοση, μετά όμως πού τη δημοσιεύεις για να κάνεις το link στο blog?

xrysomyga είπε...

Άννα, το hotpotatoes έχει μια επιλογή "εξαγωγή για δημιουργία σελίδας web". Την πατάς και σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις το html αρχείο εκτός από το δίσκο σου και στο "hotpotatoes.net website". Κι έτσι πήρα το url και έκανα την υπερσύνδεση στο blog.

ΦΛΟΥΔΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΥΡΙΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ... ΘΑΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...

annboukou είπε...

Οκ Λίτσα, σ'ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑ,Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΕΙΜΑΙ.ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΑΤΥΡΟΛΕΞΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΕΣ.