Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Όταν η δημιουργικότητα πάει στο σχολείο


Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές, που με τις δραστηριότητές τους αναδεικνύουν τις δημιουργικές τους ικανότητες, μας γεμίζουν χαρά και μας κάνουν να νιώθουμε την ικανοποίηση ότι δεν πάνε χαμένα τα ταλέντα τους, αφού το σημερινό σχολείο δεν είναι σε θέση να τα αναδείξει και να τα εκπαιδεύσει.
Μετά τα αγγεία που κατασκευάσατε στο μάθημα της ιστορίας, είδα, με μεγάλη μου χαρά, ότι συνεχίζετε τις πολύ όμορφες κατασκευές και στο μάθημα της Οδύσσειας. Σε κάποια άλλη ανάρτηση θα δημοσιεύσουμε φυσικά στο σχολικό μας ιστολόγιο και αυτά τα έργα σας.

Σας συνιστώ να δείτε το επόμενο βίντεο που είναι σχετικό με το σχολείο και το κατά πόσο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών. Όταν λέμε δημιουργικότητα εννοούμε το να έχεις πρωτότυπες, εμπνευσμένες ιδέες που να έχουν αξία.

Στο βίντεο μιλάει ο Ken Robinson, καθηγητής και συγγραφέας, σε ένα ετήσιο συνέδριο στο οποίο μιλούν και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες, δημιουργοί και καλλιτέχνες. Ανεφέρεται στη σχέση δημιουργικότητας και δημόσιας εκπαίδευσης.Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι σε πολλά σχολεία μαθητές εμπνέονται και δημιουργούν πρωτότυπα έργα τα οποία καλό είναι να προβάλλονται για να αποτελούν κίνητρο για όλους μας.
Δείτε παραδείγματα συμμαθητών σας από το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης εδώ , εδώ και εδώ.

"Η δημιουργικότητα είναι τόσο σημαντική για την εκπαίδευση", λέει ο Ken Robinson, "όσο και ο αλφαβητισμός". Και μην ξεχνάτε ότι , "η δημιουργικότητα έρχεται συχνά μέσω της αλληλεπίδρασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: