Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη Τύπου για το έργο του Νίκου Καζαντζάκη στην Ελβετία
Συνέντευξη τύπου στην Ελβετική Λέσχη Τύπου της Γενεύης, έδωσε σήμερα ο Γεώργιος Στασινάκης, πρόεδρος της «Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη», στο πλαίσιο της διεθνούς κινητοποίησης για τη σωτηρία και προώθηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο κ. Στασινάκης, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της εταιρείας, που ιδρύθηκε στη Γενεύη το Δεκέμβριο 1988 με πρωτοβουλία της χήρας του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ελένης Καζαντζάκη, η οποία ζούσε τότε σ’ αυτή την πόλη της Ελβετίας. Η Εταιρεία αριθμεί 4.500 μέλη σε 108 χώρες τα οποία εργάζονται εθελοντικά για να προωθήσουν το έργο του μεγάλου κρητικού, με δημοσιεύσεις, συνέδρια, ημερίδες, λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις.

Ο κ. Στασινάκης, που έδωσε πρόσφατα συνέντευξη τύπου στη Λευκωσία και στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι η έκδοση, επανέκδοση, παρουσίαση και μεταφράσεις των έργων του Νίκου Καζαντζάκη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσκρούει στην αρνητική στάση του Πατρόκλου Σταύρου, κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων του συγγραφέα, όπως αναφέρεται και σε ανοικτή επιστολή προς την ελληνική πολιτεία με 3.215 υπογραφές από 72 χώρες.

Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Στάμου, συγχαρητήρια για τη χρυσόμυγα και την Αρισμαρί, και για όλες τις εκδηλώσεις που γράφετε.


Σας έστειλα μέιλ στη διεύθυνσή σας στο σχολικό, αλλά μάλλον δε χρησιμοποιείτε συχνά αυτή τη διεύθυνση, οπότε δε θα το είδατε ακόμη.

Ε. Στάμου είπε...

Γεια σας κυρία Σταμάτη. Έχετε δίκιο, είχα μέρες να δω το email στο school, είναι και πολλά τα προλήματα του δικτυακού τόπου που δυσκολεύουν συχνά την πρόσβαση κι έτσι πήρα το μήνυμα μετά το σχόλιο.
Να σας ευχαριστήσω πολύ για το θερμό σας γράμμα και να σας συγχαρώ κι εγώ για τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ασκήσεις σας, που έρεσαν πολύ στα παιδιά. Είχαμε δει κάποιες και με την περσινή μου τάξη στην ιστορία της γ΄ γυμνασίου.
Για τα υπόλοιπα θα σας γράψω.