Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Η Ώρα για τη Γη

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 θα σβήσουμε τα φώτα για άλλη μια φορά για μια ώρα με δύναμη την ελπίδα και την αγάπη μας για το περιβάλλον.
Η Ώρα της Γης είναι μια συμβολική κίνηση για να εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, να μεταδώσουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ώρα της Γης οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Όπως αναφέρεται και στο site της οργάνωσης, αποστολή της είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να κτίσει ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με τη φύση.

Ο αριθμός «60» στο λογότυπο της Ώρας της Γης αντιπροσωπεύει τα 60 λεπτά της Ώρας της Γης, κατά τη διάρκεια των οποίων εστιάζουμε την προσοχή μας στην επίδραση που έχουμε στον πλανήτη μας και αναλαμβάνουμε δράση για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

να μια καλή προτροπή
Κάνουμε κλικ πάνω στην ώρα και ο χρόνος μας αρχίζει να μετράει αντίστροφα. Έχουμε μόνο δύο λεπτά στη διάθεσή μας. Στόχος μας είναι να τρέξουμε γρήγορα για να σβήσουμε όσα περισσότερα φώτα μπορούμε. Μετακινούμαστε προς την κατεύθυνση που θέλουμε με τα βελάκια του υπολογιστή μας.

Ξεκινήστε να σβήνετε φώτα από τώρα. Καλή διασκέδαση!

5 σχόλια:

ΦΛΟΥΔΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

Κυρία θα κλίσετε τα φώτα; Εγώ και την προηγούμενη φορά έκλεισα τα πάντα στο σπίτι αλλά και τώρα τίποτε από όσα χρησιμοποιούν ρεύμα δε θα λειτουργήσει . Θα διαψεύσουμε όλους όσους πιστεύουν στο 2012 με αυτόν το τρόπο!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας κυρία!Εμείς τη προηγούμενη φορα κλείσαμε οτιδήποτε λειτουργεί με ρεύμα.Ετσι θα κάνουμε και φέτος!Πολλοί όμως δεν κλείνουν τα φώτα στην ώρα της γής,πιστεύοντας ότι δεν γίνεται τίποτα σε μία ώρα...Και όμως γίνεται...Ας βοηθήσουμε αυτοί οι λίγοι που είμαστε τουλάχιστον...Αθηνα

Ε. Στάμου είπε...

Γεια σας παιδιά, τι κάνετε; Βλέπω ότι έχετε και περιβαλλοντικές ευαισθησίες.
Μπράβο!
Ναι, τα έκλεισα συμβολικά αλλά το ζητούμενο είναι να γίνει συνείδηση σε όλους και κυρίως στους ισχυρούς της Γης ότι η ευαισθητοποίηση δεν σταματάει στη μία ώρα αλλά αποδεικνύεται με την καθημερινή μας πρακτική.

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

dreamteamk9 είπε...

Λίτσα, σου εύχομαι και εδώ να περάσεις ένα όμορφο Πάσχα. Και στα χρυσομυγάκια σου των Ιωαννίνων εύχομαι να περάσουν όμορφα το Πάσχα τους και να ξεκουραστούν.
Περίμενα μια ανάρτηση με θέμα πασχαλινό, για να γράψω τις ευχές μου σε αυτή. :)

Ρύθμισα κάτι, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό. Μπορείς να δοκιμάσεις τώρα με τη ροή του τόπου;

το κορίτσι από το Βόλο... είπε...

Λιτσάκι, παιδάκια, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Τώρα αναμμένα τα φώτα, για να "βλέπουμε" καλύτερα! Ε;
Φιλάκια σας!